Personlig træner uddannelser har efterhånden eksisteret i en lang årrække, men det er først inden for de senere år, at interessen for disse uddannelser for alvor har taget til. Og nu tænker du måske, hvad der ligger til grund for den stigende interesse? Netop det vil der være fokus på, på denne side. Vi kommer nemlig med nogle konkrete bud på, hvorfor et stigende antal danskere vælger at prøve kræfter med en personlig træner uddannelse. Vil du vide mere om disse uddannelser, så besøg Sport and People online.

Det er en relativ kort uddannelse

Mens andre uddannelser kan tage tre, fem eller sågar syv år, så er den typiske personlig træner uddannelse markant kortere. Faktisk tager en sådan uddannelse normalt ikke meget mere end et par måneder. Vil du derfor gerne ud på arbejdsmarkedet i den nærmeste fremtid, så er dette bestemt ikke en dårlig uddannelse. Efter endt uddannelse kan du overveje, om du vil videreuddanne dig. Der kan i den forbindelse suppleres med andre uddannelser, men der findes også rigtig mange kurser inden for træning og sundhed.

Jobmulighederne er gode

De færreste uddannelser byder på jobgaranti – heller ikke personlig træner uddannelserne.

Du skal dog ikke være i tvivl om, at der er en meget stor chance for, at du vil kunne finde et job, efter du er færdig med din uddannelse. Der er nemlig rigtig mange virksomheder, heriblandt fitnesscentre, der jagter personlige trænere i øjeblikket. Allerede nu kan du gøre klogt i at undersøge, hvem din fremtidige arbejdsgiver kunne være.

Jobbet som personlig træner giver en fornuftig løn

Personlige trænere er ikke dem, der tjener allermest, men det er bestemt heller ikke dem, der tjener allermindst. Med andre ord kan du forvente at få en fornuftig løn, hvis du lander et job som personlig træner. Lønnen afhænger naturligvis af mange faktorer, herunder kompetencer, erfaring og arbejdstider, men som udgangspunkt ligger den på et rigtig fornuftigt niveau.

Vil du gerne tjene endnu flere penge som personlig træner, så skal du overveje at blive selvstændig. Så kan du nemlig mere eller mindre selv bestemme din timeløn, men du skal selvfølgelig stadig være konkurrencedygtig.

Du kan få et meget givende job

Jobbet som personlig træner er givende på rigtig mange måder. Du får nemlig en gylden mulighed for at hjælpe mennesker med at ændre deres livsstil. I princippet er det faktisk et job, der kan være med til at redde liv, da man gennem træning og sund kost kan forebygge mange livsstilssygdomme.