Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvis du gerne vil være personlig træner, så handler det ikke bare om at lære andre personer at træne. Det handler om motivation, kommunikation og ikke mindst forståelse over for andre menneskers behov, og hvad de har svært ved. Mange vil komme til en personlig træner, fordi de gerne vil tabe sig eller blot strammes en smule op – det handler derfor om, at du bliver en del af deres udvikling.

Kommunikation, motivation og forståelse

Det kan være svært at sætte sig ind i andre menneskers behov, når man selv er meget trænet og kan lave øvelser uden problemer. Du skal derfor udvise stor forståelse over for det, de angiver som svært, og ikke mindst komme med en løsning til dem. Derudover handler det om motivation. Du skal kunne motivere din klient, så klienten også efter forløbet vil kunne fastholde sin træning.

Kommunikation er også vigtigt, så du kan give de bedste råd til din klient. Har klienten nogle problemer med eksempelvis knæet på grund af en gammel skade eller begyndende gigt, så kan du anbefale en knæstøtte, så han eller hun ikke pådrager sig endnu en skade, men derimod får noget ekstra støtte.

At være personlig træner er en livsstil

Når du vælger at blive personlig træner, bliver du også dit eget varemærke, hvorfor det for mange ender med at blive en livsstil. Du kan tilmelde dig personlig træner-uddannelsen hos Blivpt.dk, hvor du kan få en god uddannelse inden for træning, så du kan give dine klienter den bedste oplevelse. Det kan godt være, at du allerede har helt styr på diverse træningsøvelser og styrkeprogrammer. Men med en uddannelse som personlig træner lærer du også, hvordan du kan motivere og ikke mindst lære fra dig, så både dig og dine klienter får mest muligt ud af jeres samarbejde.

Når man er personlig træner, handler det ikke om, at du skal være fuldstændig tynd og ikke have det mindste fedt på kroppen. Det handler mere om, at du skal se sund ud. Det er typisk det, som personer, der gerne vil have en personlig træner, går efter.

Spar ikke på energien: Det er tilladt at være hård

Selvom vi skriver, at det handler om forståelse og kommunikation, så handler det jo også om et ønske om at tabe sig. Du skal derfor også kunne være hård, så du presser dine klienter lige til kanten. Når man indgår i et forløb med en personlig træner, så handler det også typisk om, at det er klientens grænser, der skal skubbes.

Du skal derfor kunne være en energibombe, der altid er oplagt til en omgang træning – uanset om du lige selv har trænet eller har trænet med en anden klient. Derudover handler det om at finde den rigtige rytme for dine klienter. På den måde får I begge noget ud af det. Du som personlig træner får nemlig også noget ud af hver træning sammen med dine klienter, og det du lærer, skal du tage med til næste træningssession.