Det er ikke ligegyldigt, hvilket tøj du har på, når du træner. Og det gælder, uanset om det er løbetræning, squats eller en anden form for træning. Tøjet er alfa og omega, hvis træningen og oplevelsen skal blive optimal. Læs med her, hvordan du skal vælge det rigtige tøj til din træning.

Det kan være svært at sige lige nøjagtigt, hvilket tøj du skal investere i, når du skal træne. For i bund og grund afhænger det af, hvad du føler dig godt tilpas i.

Du kan købe tøj til din træning mange steder. Vælg en butik, hvor du ved, at de ved, hvad det handler om. Som f.eks. Hunkemöller, der har butikker mange steder i landet.

Hvilket træningstøj skal du vælge?

Der findes tre ting, du bør tænke over, inden du køber træningstøj. Og alle tre ting er lige vigtige.

  • Hvilket materiale, tøjet er lavet af
  • Hvilken form for træning laver du
  • Hvilken slags tøj kan du bedst lide

Tøjets materiale

Du skal altid – uanset træningsform – vælge træningstøj, som din krop kan ånde i. Hvis du begynder at blive fugtig, bliver det hurtigt ubehageligt at træne. Samtidig vil du også hurtigt blive afkølet, hvilket kan medføre sygdom.

Får du sved på panden af din træning, bør du vælge tøj af syntetiske materialer. Tøj som har små huller, så du kan komme af med din sved.

Giver din træning dig ikke så meget sved på panden, kan du godt vælge bomuld eller andre naturmaterialer.

Træningsform

Træner du squats eller anden styrketræning i fitnesscentret kan et par shorts, en top og et par gode sko være det perfekte træningstøj.

Løber du udendørs eller ror i den lokale havn, er et par lange tights og måske en langærmet top sikkert et bedre valg. Det afhænger selvfølgelig af vejret og temperaturen. For selvom du måske kan holde varmen, mens du træner, så stopper du jo også på et tidspunkt.

Er du kvinde, så husk også en god og støttende bh.

Du skal altid kunne bevæge dig frit i dit træningstøj. Det betyder ikke nødvendigvis, at det skal sidde løst, det kan lige så vel være, at det skal sidde tæt på kroppen. Det må bare aldrig stramme eller snære, for så bliver det ubehageligt at træne.

Din personlige stil

Det er også vigtigt, at dit træningstøj passer til din stil. Det gør, at du føler dig godt tilpas, hvilket også er vigtig for, at din træning giver dig en ultimativ oplevelse.