Der er flere forskellige ting, der kræver din opmærksomhed til træningen. For det første er der selve træningen, som for nogle kan være svær nok at overkomme i sig selv. Derudover er det også vigtigt, at du har noget godt tøj at træne i, fordi det ellers kan blive til en dårlig oplevelse.

En del af træningen, der ofte bliver glemt, er håndklædet – men det har jo alligevel noget at skulle have sagt. Så hvordan vælger du det helt rigtige håndklæde til din træning?

Et udseende du er komfortabel med

Selvom det naturligvis ikke er håndklædets udseende, der er den vigtigste egenskab, er det alligevel meget godt, hvis du er tilfreds med, hvordan det ser ud – det skal trods alt nok bruges foran andre mennesker. Håndklædet er måske ikke decideret noget, du som sådan kommer til at skamme dig over, men du vil nok alligevel blive glad for, at du har tænkt på udseendet i forbindelse med købet.

Forskellige behov har forskellige optimale størrelser

Ligesom du kan få et håndklæde med mange forskellige udseender, kan du også finde håndklæder i mange forskellige størrelser. Det kan være meget praktisk i hjemmet, men det er faktisk også ret smart at kunne få håndklæder i forskellige størrelser, når du træner.

Håndklæder til træningen kan nemlig have flere forskellige formål – det kan f.eks. enten være et håndklæde, der skal bruges til at tørre sved af under træningen, men det kan jo også være et håndklæde til badet i omklædningsrummet efter træningen.

Til det første formål er det ofte mest belejligt med et mindre håndklæde. Så slipper du for at bære rundt på et stort håndklæde til træningen, hvilket jo også er unødvendigt.

Til det andet formål er et stort håndklæde ofte bedst, så du ubesværet kan få tørret hele kroppen. Uanset hvad du har brug for, kan du her finde et udvalg af de bedste håndklæder.

Vælg det rigtige materiale

Smag er en subjektiv ting, og derfor vil du nok også have din egen holdning til, hvilket materialer du foretrækker til dit træningshåndklæde. Derfor kan du godt få lidt inspiration fra nogle af de mere gennemsnitlige holdninger til emnet.

Generelt er bomuld nok det mest bruge materiale i de håndklæder, som folk bruger rundt omkring i fitnesscentre og til anden træning. Det er egentlig bare et normalt håndklæde, de er meget nemt tilgængelige, og så kan de også fås relativt billigt.

Et andet meget populært materiale til træningshåndklæder, og særligt dem der skal bruges til at tørre sved af under træningen, er mikrofiber håndklæder. De har nemlig nogle egenskaber, der gør dem meget velegnede til træning. For det første er de meget absorberende, hvilket jo klart er en fordel, når der er tale om at tørre sved af. Derudover tørrer de meget hurtigt, så du ikke skal tørre hovedet med et gennemblødt håndklæde hele tiden.

Kig efter nogle af disse belejlige funktioner

Disse ovennævnte funktioner er noget af det, du bør kigge efter i et godt træningshåndklæde. Et absorberende håndklæde er altid godt, fordi det jo bare betyder, at håndklædet gør sit job effektivt. Er dit håndklæde ikke absorberende nok, vil det enten ikke få tørret sveden af pande og krop under træningen, og ellers vil det efterlade dig helt våd, når du har tørret dig af efter badet.

At have et hurtigttørrende håndklæde må også ses som en klar fordel fremfor alternativet, fordi det bare kommer til at være mere behageligt for dig. Der er i hvert fald ikke særlig mange mennesker, der synes det er rart at tørre sig af med et håndklæde, der allerede er fugtigt.